
کد خبر:۳۳۹۳۲۰
زنگنه در همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از رکود:
افزایش صادرات نفت به منظور افزایش درآمدهای ارزی و ارتقاء تراز بازرگانی/ ارائه ۱۰ قلم کالا به سازندگان داخلی
وزیر نفت با اشاره به اینکه بحران اقتصاد ایران از درآمدهای نفتی ایجاد شده و به رکود رسیده است، گفت: یکی از برنامههای ما افزایش صادرات نفت به منظور افزایش درآمدهای ارزی و در طی آن ارتقاء تراز بازرگانی و نیز افزایش استفاده از کالا و خدمات می باشد
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بیژن زنگنه، وزیر نفت در همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از رکود به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در حال حاضر خواسته شده تا سیاستهای مقابله با رکود در سال 93 و 94 را در بخش نفت ارائه کنیم البته سیاستهای بلندمدت و متنوعی برای سالهای بعد در افزایش تولید نفت و گاز خواهیم داشت.
وی افزود: بحران اقتصاد ایران از درآمدهای نفتی ایجاد شده و به رکود رسیده است و یکی از برنامههای ما افزایش صادرات نفت به منظور افزایش درآمدهای ارزی و در طی آن ارتقاء تراز بازرگانی و نیز افزایش استفاده از کالا و خدمات می باشد که در نهایت ریال آن در بودجه پیشبینی میشود که میتواند تخصیصهای عمرانی و خروج از رکود را به دنبال داشته باشد.
وزیر نفت تاکید کرد: درآمدهای نفتی میتواند خروج از رکود را تسریع کند. افزایش تولید گاز و بهینهسازی مصرف انرژی دو عامل مهم است و در این راستا تمرکز این وزارتخانه روی افزایش تولید نفت و گاز است که باعث میشود بتوانیم در مصرف درآمدهای نفتی صرفهجویی کنیم.
زنگنه ادامه داد: در حال حاضر 18 میلیارد سوخت مایع سوزانده میشود در حالی که اگر گاز داشتیم هم آلودگی کمتر میشد و هم 18 هزار میلیارد دلار صادرات میکردیم به موجب مثبت شدن تراز بازرگانی شده و از طرفی منابع آن در اختیار بخش بازرگانی قرار میگرفتند.
وی افزود: تولید گاز و میعانات آن میتواند به سالی 40 هزار بشکه و 13 میلیون دلار برسد که حتی میتوان آن را تا یک میلیارد و 300 میلیون دلار اضافه کرد که این موضوع تحرک ایجاد میکند.
وزیر نفت از الزامان ایجاد رونق و نیاز به تامین منابع است سخن گفته و اظهار داشت: استفاده از معاملات سلف در دستورات کار بوده و امسال با بورس هماهنگی کردیم که بسته 100 میلیارد دلاری تا شهریورماه انجام شود که موجب ایجاد منابع 1.5 میلیاردی خواهد شد تا پول آن در طرحها و سرمایهگذاریها استفاده شود.
وی اضافه کرد: امسال نسبت به سال گذشته از محل صادرات غیرنفتی حداقل 5 میلیارد دلار افزایش درآمد خواهیم داشت که در سال 94 نیز این پیشبینی به 14 میلیارد دلار خواهد رسید و نیز 10 تا 12 درصد تولید صنایع پتروشیمی افزایش خواهد یافت.
زنگنه با اشاره به بند 4 اقتصاد مقاومتی افزود: در حال حاضر مقدار زیادی بار از طریق کامیون در کشور جابهجا میشود که اگر به سمت حمل و نقل ریلی برود صرفهجویی خواهد داشت و به ازای هر تن کیلومتر 30 لیتر گازوئیل صرفهجویی میشود که اگر 10 میلیارد دلار باشد برای 10 سال از منابع صرفهجویی میشود.
وی ادامه داد: 4 میلیارد دلار در حال حاضر هزینه سوخت در شهرهای کوچک و روستاها میشود و با این پول میتوان طی یک سال همه این شهرها را گازرسانی کرد و از این محل صرفهجویی داشت.
وزیر نفت تاکید کرد: 2.5 تا 3 میلیون موتورخانه گاز طبیعی در کشور مصرف میکنند. هر کسی از این محل در هر متر مکعب گاز صرفهجویی کند 500 تومان برای 30 ماه پرداخت میکنیم و در واقع صرفهجویی را از شرکتها میخریم.
وی با اشاره موضوع گازرسانی استان سیستان و بلوچستان در قالب بند (ق) بیان کرد: 1.5 میلیارد دلار هزینه این طرح بوده که از محل صرفهجویی نیروگاههای فعلی است.
زنگنه تصریح کرد: یکی از برنامههای وزارت نفت ایجاد تسهیلات در زمینه رقابت با سازندگان خارجی تجهیزات نفتی است و ما با یکی کردن شرایط معاملات ایرانی و خارجی و مقایسه کالاهای خارجی پس از ارزیابی قیمت آن هم بعد از حقوق عوارض گمرکی و هزینههای ترخیص با کالاهای ایرانی، تجهیزات و امکانات خریداری میشود.
وی ادامه داد: 10 قلم اصلی صنعت نفت مورد نیاز بوده که لیست آن را به سازندگان دادیم که ان شالله ظرف 2 ماه آینده ساخت آن شروع شده که در این میان می توان به تجهیزات و امکانات مورد نیاز صنعت نفت از جمله شیرهای کنترل ایمنی، لولههای مختلف، سرچاهی، درونچاهی است که این موضوع موجب رونق اقتصاد داخل و صنعت اشاره کرد.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: 140 هزار دستگاه تاکسی CNGسوز جایگزین شده و 17 هزار اتوبوس شهری و نیز دیگر مباحث برای رفع آلودگی شهرها در نظر گرفته شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.